VENT DE L’EST-Dansa contemporània a l’auditori de Manacor 20/8/2020

L’autora del llibre original de Mary Poppins, Pamela Lyndon Travers (Australia, 1899-1996), va emprar la ficció narrativa per exterioritzar el seu subconscient i sublimar una infantesa plena de desenganys i desencisos. La figura de la mainadera màgica no deixa de ser una porta de fugida d’un univers horrible amb un pare alcohòlic que morí quan ella tenia només set anys i una mare espantadissa amb qui no podia comptar.
Walt Disney es va enamorar d’aquesta història i estigué vint anys anant-li al darrera per comprar-li. Ella s’hi negava ja que no volia fer un show de la seva pròpia vida, fins que en els darrers anys les dificultats econòmiques la portaren a acceptar l’oferta.
Un cop realitzada la pel·lícula passà l’inesperat, enlloc de sentir-se ultratjada i incompresa Travers visqué una mena de redempció terapèutica del sofriment que l’alliberà i l’ajudà a superar el seu passat.
L’espectacle “Vent de l’Est”, dirigit per Lola Lloberas des de l’Espai de Creació s’Altell de Manacor, beu de la història de P.L. Travers en tres fonts: la novel·la original, la pel·lícula Mary Poppins i la pel·lícula biogràfica “Saving Mr. Banks” dirigida per John Lee Hancock l’any 2013. Aquesta triple influència és, tanmateix, només un punt de partida doncs la dansa busca un llenguatge obert, abstracte, on cada participant aporta una interpretació pròpia i genera, més que pas una narrativa realista, una atmosfera, un espai creatiu i inspirador que obre multitud de interpretacions a l’espectador.

Vent de l’est

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s